proiectul anterior
#63/110
proiectul următor
 
HotNews.ro
Prima pagina - HotNews.ro
Am început proiectul HotNews în anul 2000 sub numele Revista Presei ON LINE.
Aici poate fi văzut ceea ce a mai rămas din indexul acestui site, pe web.archive.org.

web design
modul de administrare site
optimizare site
corporate id

Prima pagină a website-ului Revista Presei On Line, anul 2000

Împreună cu Ioan Mărgărit, Dan Popescu și o mică echipă de redactori am creat acest site, care a fost unul dintre primele agregatoare de știri online. Pe măsură ce piața s-a maturizat și echipa s-a mărit, HotNews a devenit o agenție de știri. Au început să publice informații multimedia, întâlniri online în direct dintr-un mini studio de emisie video profesionist, căutând să fie mereu cu un pas înaintea vremurilor.

Soluția tehnică inițială a fost Cold Fusion și Microsoft Access pe o platformă Windows NT. Mai târziu am trecut la PHP & MySQL, cea mai uzuală platformă până acum, în ploioasa primăvară a lui 2012, cand scriu aceste randuri.

Lucrurile de valoare pornesc de la povești simple - iată povestea povestită din interior.
Mărgărit, managerul site-ului a vrut ca prima pagină să fie lungă cât o zi de post, cu zeci de articole înșirate pe multe ecrane. Deși la început mulți spuneau că informația structurată, cu articole bine organizate în categorii și subcategorii e mai ușor accesibilă, s-a dovedit că intuiția lui a fost mai bună. Revistapresei.ro a avut mare succes și a fost încet-încet copiată de concurență. Azi, dupa 12 ani, funcționează încă această formulă de tip cârnat.

Datorită bunei primiri în mediul online și din dorința de diversificare a nișelor de audiență am dezvoltat clone ale platformei în engleză (pressreview.ro), dar și pentru o nișă specială, sub numele anchete.ro, respectiv hrr.ro. Așa arăta anchete.ro în primele zile după lansare, în vara lui 2002.
Human Rights Report. Anchete & Reportaje. Prima pagină a site-ului.

În iarna lui 2008 am preluat și refăcut site-ul domnuleprimar.ro, corectând funcțiile deja existente și adăugând alte funcționalități noi.
Am realizat împreună cu echipa HotNews.ro proiectul Media Index ce indexează după criterii foarte fine formatorii de opinie din media românească, trusturi de presă, dar și autori, persoane fizice.
Antetul microsite-ului de joburi online

Am creat o secțiune de joburi în site-ul Revistapresei.ro, cu acest header și una
de imobiliare, în parteneriat cu imobiliare.ro.
Am făcut bannere pentru promovare pe site-urile partenerilor, bannere care acum par puerile, dar atunci funcționau:


Iar noi, ca parteneri de web design, ne promovam cu aceste caricaturi de bannere pe care culmea, vizitatorii le clicăiau destul de des:

În iarna anului 2006 am rebranduit revistapresei.ro sub numele hotnews.ro.
Pe web.archive.org se poate vedea cum arăta site-ul in prima zi. Iată câteva capturi relevante din site.
Meniu stânga și comentarii pe HotNews

Site-ul a fost printre primele site-uri de presă din România ce au permis comentarii din partea vizitatorilor creând astfel așa zisele comunități online de tip web 2.0.
Presa regională a fost o încercare de grupare a informațiilor pentru fiecare județ, creionând astfel nișe localizate geografic, cu un potențial special în campaniile de marketing.
Secțiunea

Modulul Syndication a fost văzut probabil de toată populația țării, căci a fost una dintre primele implementări de acest tip din țară, titluri pe care orice site le putea afișa
în paginile sale, într-un format personalizat și cu subiectul ales dintre categoriile principale ale site-ului HotNews.
Modulul Syndication pe site-ul HotNews.ro.

Mai mult, pentru profesioniști sau persoane cu un interes precis, am creat modulul News Alert, care trimite automat email atunci când pe site sunt publicate informații despre un anumit subiect.
Modulul News Alert din website-ul HotNews.ro.

Am configurat și personalizat câteva zeci de bloguri pe platforma WordPress pentru colaboratorii HotNews, operație ce în câțiva ani a culminat cu crearea platformei Contributors.
Grafica: Bogdan Dragomir
Programare: Liviu și Bogdan Dragomir
Anul realizării: 2000

Web design, magazine online, optimizare site, manuale de identitate, materiale pentru tipar, portaluri de afaceri – oferim servicii complete și satisfacţia lucrului bine făcut.

Alex e cel care surprinde esenţa grafică, spărgând tipare atunci când este necesar. Alături de el reușim să prefacem cerinţe complexe în site-uri intuitive.

Suntem bucuroși să facem cunoștinţă cu orice persoană onestă care știe să aprecieze creativitatea și profesionalismul.