proiectul anterior
#60/110
proiectul următor
 
Mobotix
deschide site-ul
Pagina cu webcam-uri online pe site-ul web Mobotix.
Site-ul mobotix.ro, alături de rca-ieftin.ro, sunt cam singurele pe care nu le-am făcut integral, ci am intervenit peste ceea ce exista deja.
De fiecare dată am adăugat funcții majore.
Mobotix avea două probleme importante:
1. viteza
2. securitatea

optimizare viteză și securitate
cache webcam-uri

Webcam online pe website-ul Mobotix.

Viteza era foarte mică deoarece fiecare vizitator cerea imagini direct de la camera web. Camerele răspund încet căci de cele mai multe ori au conexiuni de mică viteză.

Apăreau blocaje, așteptări prelungite, cadre schimbate la 10s sau chiar mai mult și desigur utilizatori nemulțumiți.
Soluția am gasit-o rapid: un nivel de cache implementat cu modulul open source Memcached, folosit de YouTube și Wikipedia de exemplu.

Acum se cere de la webcam-uri o singură imagine de cateva ori pe secundă, imagine pe care o văd apoi toți utilizatorii site-ului.
Webcam online pe web site-ul Mobotix.

Problema securității era de altă natură, adresele camerelor web erau publice, ori acestea trebuiau să rămână secrete. Altfel oricine putea replica ferma de webcam-uri și să devină concurent site-ului mobotix.ro.

Majoritatea adreselor internaționale au fost găsite cu efort și cunoștințe specifice de către posesorul site-ului și reprezintă secretul succesului său.
Am ascuns adresele camerelor printr-un mic artificiu de programare web. O soluție foarte simplă, dar pentru care a fost nevoie de imaginație creativă.

Peste câteva luni am aplicat aceeași soluție pe site-ul Jurnalului Național care are cea mai frumoasă colecție de webcam-uri proprii din România. Bineințeles că replica a fost făcută cu acordul și chiar la recomandarea clientului nostru, posesorul site-ului mobotix.ro.
Corporate ID Mobotix.

logo

Pornind de la logo-ul Live Events am realizat un logo pentru noul serviciu online: Mobotix Tools.
Programare web: Bogdan Dragomir
Logo Mobotix Tools: Bogdan Dragomir
Anul realizării: 2008

Web design, magazine online, optimizare site, manuale de identitate, materiale pentru tipar, portaluri de afaceri – oferim servicii complete și satisfacţia lucrului bine făcut.

Alex e cel care surprinde esenţa grafică, spărgând tipare atunci când este necesar. Alături de el reușim să prefacem cerinţe complexe în site-uri intuitive.

Suntem bucuroși să facem cunoștinţă cu orice persoană onestă care știe să aprecieze creativitatea și profesionalismul.