proiectul anterior
#2/12
proiectul următor
 
ActiveNews
deschide site-ul
captură website ActiveNews
ActiveNews este un site de presă independent. Exista de mai mulți ani pe platforma WordPress, de unde l-am cules cu grijă și l-am mutat pe platforma noastră. L-am înfășat, l-am spălat, l-am hrănit și am făcut din el un om mare. Mare și responsive. Adică adaptat și la măsura ecranelor mici.

Spiritul site-ului este chiar cel din captura de mai sus, tradițional, fără fasoane, fără minciuni, fără agendă politică. Eu așa zic.
Platforma ActiveNews cred că este una dintre cele mai bune din țară. Am aplicat tot ce am învățat în cei aproape 20 de ani de când facem aplicații online.

Printre primele site-uri făcute de noi au fost cele de presă: mai întâi rol.ro, primul portal din România, în studenție, când Google nu gângurea încă, iar peste câțiva ani revistapresei.ro, ulterior hotnews.ro și o pleiadă de site-uri conexe: pressreview.ro, anchete.ro, hrr.ro, domnuleprimar.ro, mediaindex.ro. Unele merg și azi, neatinse de ani de zile.

captură website ActiveNews

Înainte să lansăm noul site am creat elemente grafice pe cel vechi, la evenimente importante, precum cel de mai sus.
captură website ActiveNews

După ce am lansat site-ul nou, ne-am bucurat la primele 100.000 de vizualizări.

Între timp s-au adunat zeci de milioane de vizualizari.
captură website ActiveNews

Sursa principală de trafic a site-ului este Facebook, de aceea am creat câteva imagini cover și imagini de profil pe care le-au folosit cum și când au știut ei mai bine, redactorii care se ocupă de site.
Iată un exemplu deasupra și alte două în continuare. Între timp Facebook s-a schimbat, iar eu tot n-am cont.
captură website ActiveNews

captură website ActiveNews

Am făcut și bannere.
Când a fost sport am făcut de sport.
Cănd a fost sărbătoare am făcut de sărbătoare.
captură website ActiveNews

captură website ActiveNews

Mi-ar place să vă arăt capturi și din modulul de administrare, dar nu pot. Este motorul site-ului, o zonă intimă, unde putini au acces, iar acest motor permite acestor utilizatori privilegiați gestiunea simultană a articolelor și paginarea lor pe două coloane, în formate diferite predefinite, ca într-o revistă tiparită.
Multe ziare online își doresc un astfel de modul de administrare. Chiar și case mari și foarte mari.

Logo: Remus Hincu
Slicing: Dan Enache
Grafica: Bogdan Dragomir
Programare web: Liviu și Bogdan Dragomir
Anul realizării: 2015

Web design, magazine online, optimizare site, manuale de identitate, materiale pentru tipar, portaluri de afaceri – oferim servicii complete și satisfacţia lucrului bine făcut.

Alex e cel care surprinde esenţa grafică, spărgând tipare atunci când este necesar. Alături de el reușim să prefacem cerinţe complexe în site-uri intuitive.

Suntem bucuroși să facem cunoștinţă cu orice persoană onestă care știe să aprecieze creativitatea și profesionalismul.