proiectul anterior
#22/33
proiectul următor
 
RCA-ieftin.ro
deschide site-ul
Pagina de comparație a costurilor pentru polițe RCA pe website-ul rca-ieftin.ro
La rca-ieftin.ro noi am contribuit în esență cu o singură pagină. Pagina de comparație a costurilor pentru polițe RCA. Inima site-ului.

Captura de mai sus prezintă această pagină în stare latentă, în așteptare.

Motorul de comparație exista și înainte să fim cooptați noi în echipă, dar funcționa pe baza unor reguli fixate anterior, tabelare.

Însă, la momentul în care am fost introduși noi în context, mulți asiguratori începeau să nu mai furnizeze tabele de calcul și își dezvoltau aplicații online unde se afișează imediat cotația pe baza parametrilor introduși de brokerii de asigurare.
În paralel asiguratorii au dezvoltat webservice-uri care permit determinarea imediată a costului unei polițe pentru o anumită configurație.

Noi am introdus comunicarea automată cu aceste webservice-uri pentru cea mai mare parte a asiguratorilor parteneri.

Astfel prețul este aflat direct de la sursă, imediat ce datele introduse de utilizator în formularul online sunt suficiente pentru interogare.

Este cel mai rapid mod posibil de a obține o cotație. Și aflându-le pe toate o poți alege imediat pe cea mai ieftină.

programare webservice
optimizare site
ajax

Preturile polițelor RCA afisate in web site-ul rca-ieftin

Modul în care se utilizează formularul în care se introduc parametrii necesari pentru calculul polițelor RCA este revoluționar și primul de acest fel din domeniul asigurărilor online. Formularul se generează pe măsură ce se completează, e ca un film cu mai multe scenarii posibile.

Caseta cu prețuri din dreapta se actualizează dinamic prin apeluri Ajax.

Din punct de vedere tehnic soluția este foarte complicată.
Site-urile concurente de top nu au reușit să o copieze, deși au fost încercări.

Se poate vedea în captura de mai sus cât de utilă este funcția de comparație. Diferența între prețul minim calculat și cel maxim este uriașă, peste 200%.

Mai mult, companiile de asigurari pot acum să folosească acest formular de comparație pentru a face foarte ușor fine-tuning în propriile formule de calcul.
bannerul personalizat rca-ieftin afisat in site-ul web autovit

Atunci când utilitatea serviciului a devenit evidentă au început parteneriatele cu site-urile cunoscute din domeniul auto.

Autovit este poate cel mai mare și a fost primul cu care am făcut o conexiune care ne-a pus la grea încercare creativitatea tehnică.

Pentru toate cele câteva zeci de mii de autoturisme aflate la vânzare pe site-ul Autovit se afișează un banner personalizat cu costul minim și maxim al asigurării RCA.
Zeci de mii de autoturisme, afișate fiecare de zeci de ori pe zi înseamnă un trafic de multe ori mai mare decât cel obișnuit pe serverul rca-ieftin.ro. Și nu numai pe serverul nostru, dar și pentru serverele asiguratorilor care ne livrează cotațiile. Multe ar fi picat, cu siguranță.

Pentru a rezolva această problemă am implementat un nivel de cache.

Astfel cotațiile afișate în banner nu sunt calculate la fiecare afișare, ci sunt gata calculate și se împrospătează odată la câteva zile.
Formularul completat automat pe baza mecanismului de cache al cotațiilor complete

La clic pe bannerul Autovit se ajunge însă într-o pagină cu cotația completă pentru configurația autoturismului respectiv, depinde de cilindree și putere spre exemplu.

Numărul celor care clicăie pe banner nu este nici pe departe atat de mare ca al celor care îl văd, dar tot e suficient de mare încât să pună jos serverul.

Așa că am implementat încă un mecanism de cache pentru cotații complete.
Astfel a apărut conceptul de cod de cotație pe baza căruia se pot revedea configurații anterior calculate.

Și am făcut public acest concept. Acum orice utilizator poate trimite unui prieten sau partener un cod de cotație.

Programare: Liviu și Bogdan Dragomir
Anul realizării: 2009

Web design, magazine online, optimizare site, manuale de identitate, materiale pentru tipar, portaluri de afaceri – oferim servicii complete și satisfacţia lucrului bine făcut.

Alex e cel care surprinde esenţa grafică, spărgând tipare atunci când este necesar. Alături de el reușim să prefacem cerinţe complexe în site-uri intuitive.

Suntem bucuroși să facem cunoștinţă cu orice persoană onestă care știe să aprecieze creativitatea și profesionalismul.