proiectul anterior
#6/110
proiectul următor
 
Dinu Lipatti
deschide site-ul
Prima pagină a site-ului Dinu Lipatti
Voi însoți capturile cu un text scris pentru o scurtă prezentare a site-ului la Radio România Muzical, în ziua lansării, pe 14.10.2016.
Salut Ștefan!

Știu că vreți să construiți acest site de vreo 4 ani. Poate voi vreți chiar de mai demult. Dar eu atunci am aflat, când am lucrat împreună pentru prima dată, la crearea site-ului dedicat Zilelor Lipatti.

Captură din pagina

Voi ați copt acest proiect în toți acești 4 ani. Îmi plac oamenii perseverenți! Care nu renunță ușor, deși uneori totul pare a merge pe dos.

Pe 6 decembrie 2015, de Moș Nicolae, mi-ai scris că sunt șanse să facem site-ul. Ne-am bucurat împreună, am jubilat, am așteptat, iar prin mai, anul acesta, mi-ai confirmat că e ferm.
Așa că vara asta, o parte din timpul nostru creativ l-am petrecut lucrând pentru Lipatti. A fost foarte plăcut, lucrurile s-au așezat ușor ușor, nu ne-am grăbit deloc, unele soluții au venit singure abia acum, înainte să încheiem. De exemplu titlurile portocalii, care dau o notă foarte caldă și plăcută site-ului în corelație cu fundalul crem. La fel, movul reținut-aristocrat din partea de jos a tuturor paginilor este o ajustare foarte recentă. Sau soluția tehnică și grafică pentru răsfoirea partiturilor.
Captură cu o partitură ce se poate răsfoi online

Este un site complex, stufos, cu un conținut divers și mai ales în creștere. Acum pare plin, toate paginile au conținut și nu sunt puține. Azi sunt pe site 600 de imagini și 260 de articole, traduse în trei limbi și grupate în 43 de secțiuni. E mult, și va fi și mai mult pe măsură ce echipa voastră de la Radio Muzical va obține alte materiale text sau audio-video, de exemplu mai multe partituri ale lucrărilor lui Lipatti. Site-ul e construit astfel încât să crească cu ușurință, iar de mai apar hopuri vom ajuta și noi.
Acum vreo 20 de ani, student fiind, am făcut primul portal din țară, pe vremea când nu puteai găsi un site altfel decât pe un astfel de portal. Se numea rol.ro, după modelul yahoo.com. Google nu se inventase încă. Tot atunci am făcut primul magazin online din țară, care vindea casete audio, după modelul amazon.com. CD-urile nu se inventaseră nici ele. După acești 20 de ani în care am făcut și refăcut aproape 300 de site-uri sunt bucuros că am putut participa la acest proiect alături de tine.
Fotografii cu Dinu Lipatti

Tu, Ștefan, spui că nu există un site de acest calibru al unui muzician român. Dacă-i chiar așa nu pot decât să mă bucur că am mai depășit o limită. Și nu am depășit-o eu, ci noi toți, împreuna, tu, Monica și colaboratorii voștri, iar din partea noastră, a Direct Design, eu și fratele meu, Liviu.

Mulțumesc!
Grafica: Bogdan Dragomir (adaptare Pillar)
Programare: Liviu și Bogdan Dragomir
Anul realizării: 2016

Web design, magazine online, optimizare site, manuale de identitate, materiale pentru tipar, portaluri de afaceri – oferim servicii complete și satisfacţia lucrului bine făcut.

Alex e cel care surprinde esenţa grafică, spărgând tipare atunci când este necesar. Alături de el reușim să prefacem cerinţe complexe în site-uri intuitive.

Suntem bucuroși să facem cunoștinţă cu orice persoană onestă care știe să aprecieze creativitatea și profesionalismul.