proiectul anterior
#35/110
proiectul următor
 
Asiguratorii
Prima pagină a web site-ului Asiguratorii.ro.
Asiguratorii.ro a fost un proiect complex și solicitant care a durat cam un an.

Solicitant, deoarece a mers în paralel cu lucrul la rca-ieftin.ro, el însuși fiind un proiect foarte solicitant din punct de vedere tehnic.

Scopul a fost să vindem online toate tipurile de asigurări de pe piața: auto (RCA și CASCO), locuințe (obligatorii și facultative), medicale și CMR.

Cu intervenție umană minimă.
Aceasta a însemnat unificarea modului de calcul al polițelor de asigurare de la toți asiguratorii.

Și nu a fost deloc ușor, deoarece ei, asiguratorii, nu au folosit un mod standard de calcul, ci fiecare a făcut cum a crezut mai bine.

În principiu am pornit de la PDF-uri și XLS-uri cu formule sub formă de tabel și am generat reguli și formulare unitare de gestiune a parametrilor de calcul pentru toți asiguratorii.

web design
modul de administrare site
optimizare site

Pagina cu asigurări de locuințe din web site-ul Asiguratorii.

În zona publică a site-ului lucrurile au fost relativ simplu de unificat. Formularele au fost compuse astfel încât să avem un set minim de câmpuri. Acestea sunt datele de intrare pentru motorul automat de calcul.

În zona de administrare însă a fost bucluc, căci modul de calcul al costului, pe lângă variabilele de intrare, implică un număr de parametri cu descrieri dintre cele mai variate.
Înainte de a exista aplicația creată de noi totul se făcea manual, folosind tabele și foi tipărite, mergând cu degetul de-a lungul coloanelor și liniilor.

Practic munca operatorilor umani care făceau evaluările a dispărut, iar comparația costurilor a început să se facă automat și instantaneu.

A fost revoluționar și a fost doar inceputul.
Lista societăților de asigurare si costul pachetelor pentru riscurile selectate de utilizator.

După ce ai găsit costul pachetelor de bază pentru asigurarea completă de locuință poți să alegi riscuri suplimentare, filtrarea devenind foarte precisă.
Când ai găsit ceea ce cauți comanzi cu un singur clic și intri automat în baza de date cu clienți pentru a fi anunțat la fel de automat când asigurarea trebuie reînnoită.
Formularului de comanda cu detaliile locuinței asigurate, ale cumpărătorului si adresa de livrare.

Precum se vede, mai mult durează să spui cine ești decât să alegi ceea ce vrei.
Căutarea pachetelor de asigurare medicală pe web site-ul Asiguratorii.

Asigurările medicale se pot comanda pentru grupuri numeroase și eterogene dintr-un singur pas.
În pasul următor se văd cotațiile de la toți asiguratorii pentru configurația aleasă, în ordinea crescătoare a prețurilor.
Lista pachetelor de asigurare medicala pe web site-ul Asiguratorii.

Programare: Liviu și Bogdan Dragomir
Anul realizării: 2010

Web design, magazine online, optimizare site, manuale de identitate, materiale pentru tipar, portaluri de afaceri – oferim servicii complete și satisfacţia lucrului bine făcut.

Alex e cel care surprinde esenţa grafică, spărgând tipare atunci când este necesar. Alături de el reușim să prefacem cerinţe complexe în site-uri intuitive.

Suntem bucuroși să facem cunoștinţă cu orice persoană onestă care știe să aprecieze creativitatea și profesionalismul.